vineri, 9 ianuarie 2015

Nu te mai face fericită? Ai partea ta de vină.


Femeile se revendică a suferi mai mult, ele sunt cele ce citesc mai des şi cele ce caută adesea alinare în altă parte.

La fel de adevărat este şi faptul că noi bărbaţii suntem adesea nişte nenorociţi, nişte oameni reci şi duri, cărora le plac şpriţul, jocurile de noroc sau femeile. Întrebare: de câte ori te-ai simţit atrasă de un "bad boy", dar de un "macho man", dar de un barbat de bani gata, dar de un bărbat mult mai în vârstă, dar de unul indiferent?

Mare grijă la ceea ce vă doriţi. În funcţie de asta, fericirea poate fi una de moment sau una care să tină până la adânci bătrâneţi.

Să mai lămurim un lucru. Bărbatul frumos, deştept, romantic, manierat, comunicativ, fidel, sincer şi atent, NU EXISTĂ. Ca să nu introduc în discuţie nuanţe legate de familie sau starea materială. Şi atunci ai nevoie de o prioritizare. Gândeşte-te bine ce-ţi doreşti.

Şi acum să te întreb clar: preferi un bărbat care să îţi aducă flori şi care să îţi spună poveşti frumoase, care să te răsfeţe non-stop când el de fapt, face toate acestea doar pentru a îţi lua ochii? Ai să îmi spui: "bine, bine, dar ar putea măcar aşa din când în când..." Nu! Iubeşte-l aşa cum e! Şi el o face! Chiar dacă nu o simţi! Octavian Paler zice aşa: Am invăţat că sunt oameni care te iubesc Dar nu ştiu s-o arate... Am învăţat că nu poţi face pe cineva să te iubească Tot ce poţi face este să fii o persoană iubită. 

Ştii mărul lui Adam? Uneori iubirea ne stă în gât, însă nu o putem striga. Aşa sunt bărbaţii, n-ai cum să înţelegi. Nici nouă nu prea ne iese, în cazul vostru. Însă vă iubim, al naibii de tare, aşa, în felul nostru...

Un alt lucru important este următorul. În momentul în care îi spui franc în faţă: "Nu mă mai faci fericită!" se produce un blocaj, cel major sau de final, pentru că un blocaj este deja instalat din moment ce îi spui asta. Comunicarea ajută, dar nu facută în acest mod, ajută la timpul potrivit şi în modul potrivit. Auzind aceste cuvinte există două variante. El să îşi spună: "Atunci ce mai caut lângă tine?" sau "O să lupt pentru a te face fericită!" Sunt sigur că îţi doreşti cazul doi, însă nici acesta nu este unul tocmai fericit, pentru că el se va strădui, va încerca, îşi va impune să facă toate acestea şi nu are cum să ţină la nesfârsit. Încearcă să-l întelegi, probabil că şi el face asta, chiar dacă nu îţi spune, încercaţi să aduceţi fericirea în mod natural, nu impunând-o. Fericirea nu vine la o apăsare de buton!

Prin urmare, mă repet, aveţi mare grijă ce vă doriţi, s-ar putea să se întâmple. Şi mai important este CUM se întâmplă.

P.S.: O să spui la sfârşit, după ce citeşti, "dar eu ştiu foarte bine ce vreau". În teorie. Să te văd în practică. :)


Desen şi fotografie: Diana Bobeş.