miercuri, 7 ianuarie 2015

Dacă nunţile sunt o afacere, nu ar trebui impozitat profitul? :)


Nunţile şi organizarea lor sunt un subiect delicat. Fiecare dintre noi, dar cu precădere fetele, ne-am imaginat propria nuntă. Ca în poveşti, cu prinţi şi prinţese, cu tradiţii sau fară, mai simplă sau mai modernă, mai mică sau mai mare şi indiferent de religie, nunţile stârnesc adesea controverse atât între cei ce le organizează, cât şi între invitaţi.

Sunt tare curios... După jumătate de an sau poate chiar mai bine, de discuţii şi organizări, îţi doreşti să ajungi la nunta ta şi să realizezi că eşti mai mult invitat decât gazdă? Şi asta n-ar fi deloc rău dacă ai putea să te bucuri de moment, dar când e vorba de agitaţie şi organizare esti gazdă, iar când te uiţi în sală observi că e plin de "necunoscuţi". Şi atunci de ce o mai faci? Pentru bani? Dar dacă nunţile sunt o afacere, nu ar trebui impozitat profitul? :) Atunci să fie nuntă cu strigare, să facem nunta pe firmă, să deducem TVA-ul. Acum depinde a cui este firma, dacă este a parinţilor s-ar putea să aveţi încă o problemă şi depinde a caror părinţi şi de aici discuţiile între cuscrii, discuţii care oricum există. :)

Foarte adevărat! Nunta reprezintă în multe dintre cazuri un prim ajutor în viaţă, dar dacă o facem doar cu gândul la bani, atunci apar problemele.

Şi atunci nu ai vrea ca la nunta ta să te simţi în primul rând bine? Nu e pentru tine? Dacă tu eşti fericit, crezi că nu vor fi şi cei de lângă tine şi invitaţii? Şi atunci de ce să vrei să împaci pe toată lumea şi în loc să te bucuri de un eveniment unic în viaţă, să îl transformi într-un bâlci?

Si să nu intrăm în detalii despre alesul naşilor, despre care dă mai mult sau despre favoriţii socrilor, despre mâncare, despre câte feluri de mâncare, despre sală, despre rochia de mireasă (cumpărată sau închiriată), despre culori, despre fotograf, despre Biserica la care mergem ş.a.m.d.

Nu îţi doreşti să ai timp suficient pentru a îţi admira partenerul, pentru a îţi întipări cât mai bine această imagine în minte? Nu vrei să îţi dansezi perechea, fără a avea dureri de spate sau de picioare? Nu vrei să ajungi la nunta ta odihnit? Nu vrei să petreci în linişte şi voie bună?

Am participat la nenumărate nunţi la care înainte să mă asez la masă sau chiar înainte de salut, am fost întrebat: "tu cât dai darul?" Nu serios? Doar de asta am venit? Nu ne simţim şi noi bine? Nu îi cinstim pe miri? Sau ne simţim bine doar în funcţie de cât cotizăm?

Dragilor, acestea ar trebui să fie unele dintre cele mai frumoase clipe din viaţa noastră. Pregătiţi-le şi trataţi-le ca atare. Altfel s-ar putea să vă mai doriţi o nuntă şi aşa partener nu mai găsiţi. :)

P.S.: Şi toate aceste probleme apar atunci când stim (în mare) ce vrem. Când nu ştim, ne organizează părinţii nunta. :))