luni, 18 august 2014

Cu o floare nu se face primăvară, dar primăvara are miros de floare.


Prinşi în alergătura zilnică uitam adesea că lucrurile mici fac diferenţa. Suntem tot mai încruntaţi, tot mai captivaţi de partea materială. E timpul să ne îngrijim şi de partea sentimentală, trebuie să ne alocăm timp şi pentru asta.

Iubesc o anume imagine: domnii care pe stradă sunt atât de mândri de ei, pentru că au în braţe un buchet de flori. 

Domnilor, dacă nu aţi mai facut asta de mult vă sfătuiesc să încercaţi şi vă asigur că o să fiţi admiraţi de toate femeile ce trec pe lângă voi. Aprecierea supremă va veni în momentul în care ajungeţi acasă. Şi ce este mai frumos decât să vă vedeţi iubita surprinsă şi zâmbind din tot sufletul, iar pe lângă toate acestea să ştiţi că aţi contribuit la asta.

Acesta este unul dintre motivele pentru care îmi ajut cât pot de tare mama în noul ei proiect: Flori din suflet. A mea mamă zâmbeşte larg şi din adâncul inimii după fiecare floricică pe care o creeză şi da, chiar "cresc floricele... din mâna mamei mele." Prin urmare, din septembrie, nu pot decât să vă invit în micuţul, dar căldurosul butic la care încă muncesc.

E timpul să înflorim sufleteşte, e momentul pentru mai multă bucurie şi mai puţină patimă, pentru mai multă inocenţă şi mai puţină îndârjire, pentru mai multă bunătate şi mai puţină invidie, e timpul pentru mai mult bun simţ şi mai puţină agresivitate, pentru mai multă afecţiune şi mai puţină încăpătânare.

 E timpul pentru noi, noi doi.

Foto: Ludmila Yilmaz.